2008. aug 10.

2008. 08. 10. - Kell

írta: AniMano
2008. 08. 10. - Kell


Kell

 

Hallgatom az Aerosmithtől a Jaded című számot, és teljes lényemmel átélem, pedig nem is értem a szövegét. Csak halandzsázom a számomra semmit sem jelentő angol szavakat, néha el-elkapok egyet, amit meg is értek. De számomra most nem a szöveg a fontos. A gitár, a dobok, Steve Tyler minden érzékszervemet átható hangja. A szavak hazudhatnak, de a hangszerek nem. 

Akkor szeretem hallgatni ezt a nótát, amikor már mindenből elegem van. És legszívesebben belesikítanám a világ arcába, hogy semmi sem érdekel, mert belefáradtam az életbe. Megcsömörlöttem attól, hogy dolgozzak, hogy pihenjek, hogy szeressek, hogy tűrjek, hogy szerepet játsszak, hogy megmondják, mit tegyek, hogy csak hallgassak. Kiabálni szeretnék, megmondani mindenkinek, hogy mit gondolok róla és arról, amit az életével vagy másokkal művel.

A rockzene mindig emlékeztet a szabályokra, amiket mások szabnak, és az akadályokra, amiket magamnak állítok. Ellazít és lázadásra késztet. Legszívesebben kimennék az utcára és teljes hangerővel nyomatnám az elfásult, és begyepesedett emberek arcába a zenét, hogy érezzék, mennyire felszabadít. Mindenkit táncra perdítenék, átadnám nekik az energiám, megsimítanám a hajukat, és a fülükbe súgnám: kitartás!

Legyen cégigazgató, háztartásbeli, vagy akármi, egyszerűen letegezném és azt mondanám neki: ha néha úgy érzed, besokalltál, dőlj be a kedvenc foteledbe, rúgd le a papucsod, és vele együtt minden gondot, ami foglalkoztat! Keverj egy Bloody Mary-t, csukd be a szemed, képzeld, hogy egy pálmafa alatt vagy és hallgass egy kis reggae zenét! Lazulj el!

Ha kellőképp ellazultál, kapj fel valamit, ami kényelmes, hívd fel a barátaidat és irány egy szórakozóhely, ahol nem tizenöt év az átlagéletkor, és ahol hallhattok egy kis breakbeat vagy drum and bass ritmust. Kapcsold ki az agyad, és hangolódj a zenére, érezd át a ritmus minden rezdülését, kerülj egy hullámhosszra azokkal, akikkel a mindennapok problémáit megosztod, és most adjátok ki a feszültséget.

Ha mindezek után hazaértél és érzed a jól eső fáradtságot, bújj hozzá ahhoz, akihez jól esik. Legyen ez a szerelmed, a cicád vagy a kedvenc kispárnád. A gondokkal ráérsz holnap is foglalkozni. Pihenj, hisz holnap reggel minden kezdődik elölről!

Szólj hozzá