2008. okt 11.

2008. 10. 11. - Pénzért mindent!

írta: AniMano
2008. 10. 11. - Pénzért mindent!

 

Pénzért mindent!

 

Mit kínál a televízió azoknak, akik a szórakozásnak ezt a válfaját választják egy szabad estéjükön? Ahelyett, hogy barátainkkal töltenénk időnket, választhatjuk a két legnagyobb kereskedelmi csatorna sorozatait, melyből megtudhatjuk milyen az élet barátok közt, jóban- rosszban.

Ha netán elálmosodnánk, rövidnek nem nevezhető, öt-tíz perces reklámblokkal ébresztenek fel minket, melynek köszönhetően hatalmas mennyiségű információáradatban lubickolhatunk, vagy épp fulladozhatunk. De legalább felvilágosítanak arról, mit tegyünk, ha prosztatabántalmaink vannak, vagy szorulással küszködünk. Segítenek, mihez kezdjünk, ha testünk valamely pontját gomba támadta meg, megtudhatjuk mi a legjobb bélflóránknak, melyik tampon a legkényeztetőbb, és hogy hogyan palástoljuk herpeszünket.

Mindezen örömteli percek után belekóstolhatunk a vacsoracsata közben elkészített finomságok látványvilágába, de ez már csak hal a tortán. Tanúi lehetünk izgalmas kórházi epizódoknak, miközben soha nem hallott orvosi szakkifejezések suhognak el fülünk mellett. Az ajánlóban pedig azt is elénk tárják, hogyan rejthetünk el otthonunkban kétszáz liter vizeletet tizenöt évig. Figyelemmel kísérhetjük a sztárok allűrjeit és a hétköznapi emberekről mintázott szappanopera-hősök cselszövéseit. Nyomába eredhetünk bűntényeknek, eltűnt személyeknek, és soha hallani nem kívánt butaságok is megüthetik fülünket - a szilikongyárakat életben tartó hazai szájhőseink dekoratív ajkai közül szivárog a híg szó.

Sok pénzért lejáratják magukat azok, akik semmi máshoz nem értenek, feltűnhet, hogy vannak előadóművészeink, akik egy slágerből élnek már hozzávetőlegesen negyven éve. Izgalommal figyelhetjük, hogyan válogatják ki a sok tehetség közül a trendi meleg, az ártatlan kislány, az etno csaj, a visszafogott művészlány, a jóképű lányos macsó és izmos vetélytársa szerepére a celebjelölteket. Ha kicsit énekelni is tudnak, az sem hátrány.

Már csak arra lennék kíváncsi, hogyan lehetne mindezt ötvözni és élőadásban sugározni, hogyan szilikonozzák fel valakinek az agyát, miközben melltartóban kornyikál, miután megevett egy-két csótányt. Ja, hogy a szilikon még agyba kerülve sem teszi értékesebbé az embert?

Szólj hozzá